skip to Main Content
info@rotaractuhr.nl

Santa Run in Zeist: Loop een rondje voor het goede doel!
Rennen voor kerstdiner in de Wijkinloophuizen en voor Stichting Mars

Zondagmiddag 18 december kleurt het centrum van Zeist weer volledig rood, als zo’n 350 kerstmannen en kerstvrouwen – van jong tot oud – meedoen aan de Santa Run door het centrum van Zeist. Dit evenement wordt voor de tweede keer gehouden. Bij deze ludieke run rennen de verklede kerstmannen voor een goed doel. De volledige opbrengst komt ten goede aan twee goede doelen. We lopen voor de Wijkinloophuizen van Zeist, die hiermee het kerstdiner verzorgen voor mensen die thuis geen kerstdis hebben. Daarnaast steunen we Sportvereniging Mars. Zij zorgen ervoor dat kinderen met ontwikkelingsstoornissen ook kunnen sporten.

De Rotary Santa Run is een wedstrijd voor iedereen; ook voor bedrijven, verenigingen en scholen. Verkleed als kerstman of -vrouw leggen de deelnemers een eenvoudig parcours af van twee of vijf kilometer door het Zeister centrum. Het kerstmannentenue wordt bij de start uitgereikt of is af te halen makelaarskantoor Halbertsma van den Boom. Deelname kost 12,50 , inclusief kerstpak ( voor kinderen onder 1.40m is het 10 euro).

Er zijn fraaie sportprijzen te winnen, gesponsord door lokale ondernemers. Bij de finish op het Belcour worden de Santa Runners ontvangen met koek en zopie en wijn en raclette.
Op zondag 18 december om 13.30 uur lost een bekende Zeistenaar het startschot, naast de ijsbaan op het Belcour. Mike Rock, Zeister DJ bekend van o.a dansschool DanZation, transformeert het Winkelcentrum Belcour tot een hippe club.

In zo’n 60 andere Nederlandse plaatsen is de Rotary Santa Run inmiddels traditie. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers van Rotary Club Zeist/Rotaract Utrechtse Heuvelrug. Aanmelding kan nu al: www.zeist.rotarysantarun.nl. Op deze site vind je alle informatie over de Santa Run, over de Wijkinloophuizen en over Sportvereniging Mars.

Voorzitter Justus Halbertsma: “We verwachten dat dit jaar nog meer mensen meelopen dan vorig jaar. Hoe roder het dorp, hoe leuker het wordt! We maken er samen een sfeervol en gezellig nieuw Zeister event van, op de laatste koopzondag voor kerstmis.”

Persaandacht

Santa Run Zeist
Back To Top