skip to Main Content
info@rotaractuhr.nl

Rotaract Utrechtse Heuvelrug haalt mooi bedrag op met eerste fundraising project

Voor de leden van Rotaract Utrechtse Heuvelrug geen uitgebreid ontbijt op Tweede Paasdag; om half 10 startte de club met de eerste voorbereidingen voor de Lis Hartel Paaswandeling. Deze wandeling werd ten behoeve van en samen met V.P.G. Lis Hartel in Doorn georganiseerd. De opbrengst zou volledig gedoneerd worden aan de manege.

Wandelaars konden kiezen tussen een lange (7 km) of korte (4 km) route. Op de route waren verschillende bijzonderheden te zien en werd de historie toegelicht door leden van de Rotaract club. Zo kwamen de historische moestuin, Stichting de Basis, de Van Braam Houckgeestkazerne, Jachthuis Beukenrode en La Fôret aan bod. Na de wandeling werd de middag afgesloten met koek-en-zopie voor de ouders en paardrijden en hoefijzers versieren voor de kinderen.

V.P.G. Lis Hartel en Rotaract Utrechtse Heuvelrug werken dit jaar intensief samen, aangezien de manege na het winnen van de pitchavond verkozen is tot het goede doel van 2017 voor de Rotaract club. “We hebben uitgebreid overleg gehad met het team van Lis Hartel en hebben zo drie doelen opgesteld voor dit jaar. Ten eerste willen we de naamsbekendheid van de manege vergroten en meer ruiters werven. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe sponsoren voor de manege,” licht Robbin Stalma (voorzitter Rotaract Utrechtse Heuvelrug) toe. “Ten slotte willen we geld ophalen voor de gebitsbehandelingen van de paarden. Ja, ook paarden moeten naar de tandarts!”

Voor dat laatste doel is de eerste stap gezet. Met ongeveer 70 wandelaars heeft de eerste Lis Hartel Paaswandeling een prachtig bedrag van €462,50 opgehaald voor de manege. Robbin: “Hiermee kunnen we de gebitsbehandelingen van vier tot vijf paarden financieren. We zijn niet alleen trots op dit resultaat, maar krijgen er ook veel energie van. We zullen dit jaar nog enkele verrassende projecten opzetten, onder andere met Lis Hartel.”

De Paaswandeling was tevens ook het eerste project dat de club op zich heeft genomen sinds haar oprichting in november vorig jaar. “We groeien naar elkaar toe als team. De dag liep zoals gepland, wat maakte dat we het ook heel erg gezellig met elkaar konden hebben,” geeft een van de leden aan. Rotaract Utrechtse Heuvelrug is een club van studenten en young professionals (18 – 35 jaar) die wonen en/of werken op de Utrechtse Heuvelrug. Netwerken, professionele en persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid staan centraal.

 

Back To Top