skip to Main Content
info@rotaractuhr.nl

Afgelopen woensdag 21 juni 2017 heeft de eerste Rtalks plaatsgevonden. Het doel van Rtalks is om tijdens avondsessies informatie te delen met young professionals over onderwerpen gerelateerd aan persoonlijke ontwikkeling, één van de pijlers van de Rotaract Utrechtse Heuvelrug.

De Rtalks van 21 juni 2017 werd gegeven door Michiel Daggert en stond in het teken van Getting Things Done & Trello. Er namen zo’n 25 geïnteresseerde young professionals uit heel Nederland deel aan de eerste Rtalks. Niet alleen Rotaractors, maar ook young professionals uit andere hoeken die van de Rtalks gehoord hadden.

Tijdens deze Rtalks werd gevraagd of de deelnemers wel eens merken dat zij teveel te doen hebben, takenlijsten niet afkrijgen, het overzicht kwijtraken en taken uitstellen. Het antwoord was volmondig ja; vrijwel iedereen had daar regelmatig mee te maken en ervaart daardoor stress.

Michiel heeft vervolgens Getting things done (GTD) op een heldere en concrete manier uitgelegd. GTD is een methodiek bedacht door David Allen om overzicht in taken te krijgen en helder doelen te kunnen stellen. Deze methodiek stelt je in staat om te kijken naar wat daadwerkelijk op korte termijn moet gebeuren, wat niet hoeft of later en of de taak wellicht beter door iemand anders kan worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat rust, ontstaat overzicht en kan uiteindelijk efficiënter worden gewerkt.

De deelnemers aan Rtalks hebben de methodiek direct kunnen oefenen zodat zij dit in hun dagelijkse praktijk kunnen gebruiken. Niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer.

Vervolgens heeft Michiel aandacht besteed aan Trello. Trello is één van de vele online tools om GTD te kunnen toepassen. Michiel heeft deze tool uitgelegd door op een interactieve manier ter plekke te mogelijkheden op twee schermen te tonen en te bespreken.

Na Rtalks vond (uiteraard) een gezellige borrel plaats waar iedereen nog wat vragen kon stellen en de eerste Rtalks kon evalueren. De reacties waren zeer positief.

Wat de Rotaract Utrechtse Heuvelrug betreft, was de eerste Rtalks dus erg geslaagd. Het is leuk om te zien dat ook young professionals buiten ons netwerk aanwezig waren. Wij hopen deze en nieuwe deelnemers bij de volgende Rtalks te kunnen begroeten.

Hou www.rtalks.nl en onze social media in de gaten voor informatie over een nieuwe Rtalks.

Rtalks #1 GTD & Trello
Back To Top